SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/016 | 9700 Szombathely, Hadnagy utca 1.

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Savaria Középiskola fennállása alatt mindig arra törekedett, hogy magas színvonalú és igényes nevelő-oktató munkával eredményorientált tanulási környezetet teremtsen tanulói számára.

Képzési rendszerünkben a kötelező foglalkozásokon túl tanulóinknak lehetősége van különböző szakkörökön részt venni.

A képzés valamennyi szakaszában alapozunk az önálló gondolkodásra, a kreativitásra, a nyitottságra és a jó kommunikációra, hogy tanulóink személyi tulajdonságainak fejlesztésével alkalmassá váljanak a továbbtanulásra, illetve a munkába állásra egyaránt.

Iskolánk az ország egyik legeredményesebb iskolája a közlekedési szakmai tanulmányi versenyek vonatkozásában, de a sportban is olyan világklasszisokkal dicsekedhetünk, mint Gécsek Tibor európa bajnok kalapácsvető vagy Kiss Norbert európa bajnok kamionversenyző, hogy csak néhány nevet említsünk.

Iskolánkban idegen nyelvként választásuk szerint németet vagy angolt tanulhatnak a diákok.

Iskolánk szerves részét képezi a földszinten elhelyezkedő 53 m2-es iskolai könyvtár, otthonos légkört biztosítva a tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A gazdagon és változatosan összegyűjtött állomány több mint 17 000 kötetet tartalmaz.

Az iskola diákönkormányzata foglalkozik a diákokat érintő problémákkal, feladatokkal. A tanév során színes, változatos programokkal szolgálja a tanulók művelődését, szórakozását.

Az iskola 150 férőhelyes ebédlőjéhez tartozó konyhát külső szolgáltató üzemelteti. Igény esetén a diákoknak lehetőségük van menza igénybevételére. Az óraközi szünetekben a tanulók a büfé szolgáltatásait is igénybe vehetik.

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium

9700 Szombathely, Hadnagy utca 1.

Telefon: +36 94 500 260

E-mail: savaria@savaria-szki.hu

OM azonosító: 203062/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/000849

Alapítás éve: 1955


2024Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium