Savaria Retro nyereményátadás

A Savaria Retro nyereményjáték nyertese Pungor Csaba öregdiákunk lett, aki a mai napon vehette át jól megérdemelt nyereménycsomagját Sümegi Tamás igazgató úrtól és Dénes András László tanár úrtól, a Savaria Retro sorozat szerzőjétől.
Csaba 1997 és 2002 között járt iskolánkba, 2001-ben érettségizett, jelenleg a húsz éves érettségi találkozójára készül. A sors iróniája, hogy a Savaria Retro sorozatban is érintett, hiszen a Hatlapos iskolaújság egyik szerkesztője volt.
Csaba megtisztelt minket egy kis visszaemlékező írással is. Tovább olvasom

Németh Ármin ÁSZÉV sikere

A február 22-én lebonyolított Ágazati és ágazaton belüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Tanulmányi Versenyének 1. fordulójából, közlekedésgépész területről, Németh Ármin Bence, 12.C osztályos tanulónk a 2. fordulóba, az országos döntőbe jutott.

Gratulálunk Ármin, szép teljesítmény!

Siker az AOTV középdöntőben

A korábbi évek jó hagyományait folytatva az Osztrosits Kristóf, Németh Patrik, Szajkovics Patrik 13.A-s autószerelő tanulóink alkotta csapat az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft. által meghirdetett Autószerelő Országos Tanulmányi Verseny regionális középdöntőjében sikeresen szerepelt, legyőzve a rivális csapatot az országos döntőbe jutott.

Nagy gratuláció a fiúknak és felkészítő tanáruknak, Haklits Tamás tanár úrnak! Jó felkészülést és sok sikert kívánunk az országos döntőre! Tovább olvasom

Tonka Dani interjú (Vas Népe)

Minden gyerek tűzoltó akar lenni – válaszolja a pályaválasztás okát faggató kérdésemre a 21 éves szombathelyi Tonka Dániel. Ő már korán elkötelezte magát a segítő életpálya mellett, hiszen tanulmányait a Savaria Szakközépiskolában, belügyi rendészeti szakon végezte. Már érettségi után belépett a szombathelyi önkéntes tűzoltó egyesületbe, majd nem sokkal később jelentkezett az öt hónapos alapfokú tűzoltótanfolyamra. Osztálytársai közül is többen ezt a hivatást választották.

Tovább olvasom

Tabló fényképezés és rendhagyó szalagtűzés

A vírushelyzet sajnos nem teszi lehetővé rendezvények szervezését, így a sok éves hagyománnyal rendelkező szalagavató ünnepélyek is elmaradnak. Azon ünnepélyek, ahol a végzős diákok megkapják a szalagot, amely az iskolához tartozás, az identitás jelképe, az elválás szimbóluma. Idén rendhagyó módon, a vírusvédelmi szabályok betartása mellett, a tablófotózással egybekötve adták át osztályfőnök kollégáink végzős osztályuk diákjainak a szalagot.

Tovább olvasom

Siker az AOTV első fordulójában

Az Osztrosits Kristóf, Németh Patrik, Szajkovics Patrik 13.A-s autószerelő tanulók alkotta csapatunk továbbjutott az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny első fordulójából. A regionális középdöntőben egy autószervizben kell majd a gyakorlati tudásukat bizonyítani a rivális csapattal szemben. Gratulálunk a továbbjutáshoz és bízunk a sikeres folytatásban!

Anyagvizsgáló berendezésekkel gazdagodtunk

December 16-án érkeztek meg iskolánkba a szakmai eszközbeszerzés keretében vásárolt anyagvizsgáló berendezések. Ennek keretében egy mágneses és egy ultrahangos anyagvizsgáló eszközzel és kiegészítőikkel, illetve egy videó endoszkóppal gazdagodtunk. Az eszközök elsősorban a vasutas és az autós szakmák gépészeti alapképzésében hasznosulhatnak, de pl. a videoszkóp nagy segítség lehet a szakirányú évfolyamokon is. A Grimas Kft. képviseletében Szilágyi Gergely roncsolásmentes anyagvizsgálat szakterületi referens adta át az eszközöket, egyben egy részletes tájékoztatót, bemutatót is tartott az eszközökről kollégáinknak. Tovább olvasom

AOTV 1. forduló

December 14-én rendezték az Autószerelők Országos Egyesülete és az X-Meditor Kft. szervezte Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny 1. fordulóját. A versenyre a 13.A és 13.E osztályokból három darab három fős csapatot (1. csapat: Balikó Ákos, Balogh András, Gaál Szebasztián; 2. csapat: Magyarics Róbert, Keresztes Roland, Varga Bálint; 3. csapat: Németh Patrik, Szajkovics Patrik,  Osztrosits Kristóf) neveztünk. Az első forduló egy online teszt volt, melyet a diákok egyénileg írtak, de eredményeik csapatszinten összeadódnak. A legsikeresebb csapatok a középdöntőbe jutnak és ott mérhetik össze tudásukat.

Tovább olvasom

Nyugdíjasainkat búcsúztattuk

Tarr Mária és Török Kálmán kollégánk hosszú évtizedeken át végzett eredményes munka után elérkezett a nyugdíjba vonulás időpontjáig. Ennek alkalmából Sümegi Tamás igazgató, a tantestület nevében, vezetőtársainak jelenlétében megköszönte az elmúlt éveket, a tanítást, az érettségikre és vizsgákra történő felkészítést és a tanórákon túli tevékenységeket egyaránt, mindazt, amit az iskoláért, a tanulókért tettek most nyugdíjba vonuló tanáraink pályafutásuk során. Még sok boldog, egészségben töltött évet kívánva, a köszönet jeléül egy-egy ajándékcsomag átnyújtására is sor került.

Tovább olvasom