Bemutatkozás

Huszonöt éves múltra tekint vissza kollégiumunk, amely a törvények, tanulók, szülők és az iskola és a fenntartó előírásainak, igényeinek megfelelően működik. Tanulóink 99 százaléka saját iskolából kerül ki, minden tanévben akad egy-két tanuló, akik más intézményben tanul. A szabad iskola és kollégium választás szellemében erre lehetőséget biztosítunk, ha van szabad férőhely kapacitásunk.

Az első években 110-116 tanuló volt a kollégiumban, mára ez 80 fő környékén realizálódott. Részben néhány háló tanteremmé alakítása miatt, illetve a törvényi változások miatt a férőhelyek száma is csökkent. A beiskolázás megfelelő segítésével jelenlegi létszámunk középtávon is fenntartható. A szakképzés is jócskán átalakult az elmúlt másfél évtizedben, jelenleg öt évfolyam tanulói tanulnak az iskolában és kaphatnak kollégiumi elhelyezést.

A kollégiumi tevékenység három csoportra szerveződött. A kollégiumi elhelyezés két szinten történik, az első emeleten nyolc, a tetőtérben tíz háló fogadja a tanulókat. Az épületben öt tanterem található, amelyekben délelőttönként iskolai tanórák vannak. Délután a tanulószobát három teremben szervezzük. A számítástechnika terem kialakult rend mellett tanári felügyelettel látogatható.

A kollégium földszintjén található a könyvtár, ahol lehetőséget van internethasználatra. Az első emeleten közösségi szoba került kialakításra, biliárd- és csocsóasztallal, televízióval. A második emeleti nagyterem alkalmas rendezvények lebonyolítására is. Egy teakonyha és egy étkező szolgálja még a kollégisták kényelmét, ahol lehetőség van melegíteni és egyszerűbb ételeket is elkészíthetnek.

Hagyományosan a kollégium udvarán kerülnek megrendezésre az iskolai ünnepségek is.