Logisztikai technikus

Hogyan kell megszervezni egy importszállítást a távoli Dél-Koreából? Probléma adódott egy konténerrel a hamburgi kikötőben… Hogyan lehet megoldani, hogy vevőink azonnal leemelhessék az árut a kereskedő polcáról, mégse legyen feleslegesen sok készlete a raktárban? Mire figyeljünk a veszélyes áruk ADR szerinti szállításánál? Vásároljunk vagy gyártsunk egy részegységet? Mit hozna a “konyhára”, ha raktárbérlés helyett átállnánk a JIT elvű gyártásra? Hogyan lehet követni egy áru útját a MÁV SZIR rendszerében?

Ezeket a kérdéseket kell megoldania egy logisztikai ügyintézőnek. A logisztikai szakembereket mind Magyarországon, mind külföldön egyaránt keresik. A nálunk végzett tanulók EUROPASS bizonyítványt válthatnak ki, amivel külföldön vállalhatnak munkát. A logisztikai ügyintéző szakma nem véletlenül lett sikerszakma. Ennek oka, hogy igen nagy a kereslet a munkaadói oldalon, ugyanakkor kevés a jól képzett munkavállaló. Ez az oka annak, hogy a logisztikai területen dolgozók bére magasabb az átlagosnál, mint hazánkban, mint az Unió más országaiban.

Szerencsére a jövő miatt sincs ok az aggodalomra, hiszen a mai üzletpolitika, amely a költségtakarékosságot szinte mindennél fontosabbnak tartja, a logisztikai költségek optimalizálásában érdekelt. Miután hazánk Európa közepén helyezkedik el, és az autópálya-hálózat, a vasút – a GYSEV fejlesztések – egyre fejlettebbek, már most látszódik, hogy a közeljövőben (a válság enyhülésével robbanásszerűen) nagyon sok új logisztikai ügyintéző állás fog keletkezni. Ha szeretnél egy már most is biztos megélhetést nyújtó és a jövőben várhatóan erősen felfutó szakmát, jelentkezz a Savaria évtizedes logisztikai tapasztalatokkal rendelkező osztályába vagy az érettségi utáni technikusi képzésünkre!

Megtanítjuk Neked a logisztikai ügyintézői munkakör betöltéshez szükséges kompetenciák elsajátítását. A logisztikai ügyintéző képessé válik a döntés előkészítésével segíteni a cégvezetést; közreműködni a rendelés, a beszerzés, az értékesítés, a szállítmányozás, a raktározás, a fuvarozás lebonyolításában; továbbá irodai, ügyviteli adminisztrációt végezni. Az idegen nyelvet – angolt vagy németet, de mindkettőt is tanulhatod – szakmai szinten sajátíthatod el.