Bemutatkozás

A Savaria Középiskola 65 éves fennállása alatt mindig arra törekedett, hogy magas színvonalú és igényes nevelő-oktató munkával eredményorientált tanulási környezetet teremtsen tanulói számára.

Képzési rendszerünkben a kötelező foglalkozásokon túl tanulóinknak lehetősége van különböző szakkörökön (idegen nyelvi, műszaki, elektronikai) részt venni.

A sportolni vágyóknak a különböző sportkörökön túl nyári tábort, környezetvédelmi tábort és télen sítúrát szervezünk.

A képzés valamennyi szakaszában (középfok és szakképzés) alapozunk az önálló gondolkodásra, a kreativitásra, a nyitottságra és a jó kommunikációra, hogy tanulóink személyi tulajdonságainak fejlesztésével alkalmassá váljanak a továbbtanulásra, illetve a munkába állásra egyaránt.

Iskolánk az ország egyik legeredményesebb iskolája a közlekedési szakmai tanulmányi versenyek vonatkozásában, de a sportban is olyan világklasszisokkal dicsekedhetünk, mint Gécsek Tibor európa bajnok kalapácsvető, vagy Kiss Norbert európa bajnok kamionversenyző, hogy csak néhány nevet említsünk.

Iskolánkban idegen nyelvként németet vagy angolt tanulhatnak a tanulók választásuk szerint.

Iskolánk szerves részét képezi a földszinten elhelyezkedő 53 m2-es iskolai könyvtár, otthonos légkört biztosítva a tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A gazdagon és változatosan összegyűjtött állomány több, mint 17 000 kötetet tartalmaz.

Az iskola diákönkormányzata foglalkozik a diákokat érintő problémákkal, feladatokkal. Gyümölcsöző kapcsolatot tart fenn a város és a megye hasonló szervezeteivel (Városi Diákönkormányzat, Vasi Diákszövetség). A tanév során színes, változatos programokkal szolgálja a tanulók művelődését, szórakozását.

Az iskola 150 férőhelyes ebédlőjéhez tartozó konyhát külső szolgáltató üzemelteti. Igény esetén a diákoknak lehetőségük van menza igénybevételére. Az óraközi szünetekben a tanulók a büfé szolgáltatásait is igénybe vehetik.