Első Hollán Halloween tökfaragó verseny

Kollégistának lenni jó. Hollánosnak meg egyenesen kitűntetés. De miért is? Itt mindenki megtanulhat olyan szuper dolgokat, amit később a civil életben hasznosítani tud. Napirend. Szobarend. Önállóság. Ágybevetés. Szendvics és étel készítés. Szekrénybe pakolás. Közösségi élet. A szobatársak elfogadása. Zsebpénz beosztás. Mégis a Hollán egy kicsit más, mint a többi kolesz.

Csak a mi koleszunkban a következő versenyeken mérethetik meg magukat a diákok minden évben: darts, póker, biliárd, pingpong, teremfoci, csocsó. A falmászás, fallabdázás, úszás, korcsolyázás, paintballozás, floorballozás és a büki Kristálytorony és a Holdfényliget is ismerős helyszínek. Színházban is voltunk már többször. Hollán kollégistának lenni jó.

A változatos programok mellet viszi a babérokat minden évben, ha palacsintás vagy lángos estet rendezünk. Az idén ősszel egy „dökös” ötlet nyomán bővítettük a repertoárt. Tökfaragó versenyt hirdettünk.

Közel harminc fő (egyén és csapat) jelentkezett Az alapanyagot, azaz a tököket Fazekas Tibor és Szakály Ferenc tanárok ismerősei szállították. Két nap állt rendelkezésre a faragásra. A „Tökös” Facebook csoportba Youtube-linkekkel segítettük a jelentkezőket. Meglepetésre szenzációs alkotások születtek. Mindegyik remekműben egy-egy mécsest helyeztünk el és a kolesz előtti lépcsőn ijesztgették esténként a kimenőről érkező diákjainkat.

A teljesség igény nélkül. Első helyezett: Rozsnyai Marcell. Második helyezett: Sándor Máté. Harmadik helyezettek megosztva: Pinke Gergely – Botos-Bakancsos Timóteusz, Tóth Bence – Osváth Barna – Bódai Balázs, Zádori Márk – Bósza András – Mákos Máté. De inkább a remek alkotásokról készült képek beszéljenek tovább a magas színvonalról. A jutalom egy-egy pizza volt. Legközelebb kürtös kalácsot sütünk.

Beszámoló: Szakály Ferenc kollégiumvezető


Képgaléria